Share |
vasen-banneri-3.jpg
Eemelivaappujen taustalla...

Kalastus on ollut osa elämäämme jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Lohenkalastus sai alkunsa 2000-luvun alkupuolella ensimmäisillä kalareissuilla Tornion- ja Tenojoelle. Varsinainen hurahdus on kai tapahtunut noin 2005, jolloin poika pisti isäänsä paremmaksi nappaamalla ensimmäisen vonkaleensa. Sen jälkeen on lohireissuja Tornionjoelle tehty yhdessä vähintään pari kertaa vuodessa. Myös innostus omien vaappujen tekemiseen sai alkunsa noina ensimmäisinä lohensoutuvuosina. Piti saada omannäköisiä vaappuja sekä muodoltaan, malliltaan että värimaailmaltaan.

Eemeli-vaappujen valmistusprosessi on käsityötä alusta loppuun saakka. Jokainen Eemeli-vaappu koeuitetaan, joten kaikissa Eemeli-vaapuissa on perusuinti kohdallaan. Hienosäätöä uintiin tehdään tietenkin lopullisesti kunkin kalastuspaikan mukaan.

Vaappumalleja on pöytälaatikossa satoja. Visuaaliset taidot ja luovat ideat ovat taustalla jokaisessa Eemeli-vaapussa. Tekemiseen ja työstämiseen käytetään yhdessä aikaa itse kalastuksen rinnalla. Näin molemmista, sekä lohenpyynnistä muun kalastuksen kanssa että vaappujen tekemisestä on muodostunut koko perheen yhteinen harrastus.

Sivuiltamme löydät vaappumallit laadukkaista, käsin tehdyistä ja uniikeista Eemeli-vaapuista. 

Tilaukset teet kätevimmin tilauslomakkeella 

tai halutessasi sähköpostilla eemelivaappu()gmail.com / (kts tilausohjeet).

Palautetta tai muuta jutun juurta voit lähettää sähköpostilla tai palautelomakkeella.